Een weekend in beelden en woorden

19 november 2007

Een ongelukkig geplaatst lesmoment (op zaterdag verdorie!) was de spelbreker in wat een lekker lang, geslaagd jongerenweekend moest worden. Een persoonlijke spelbreker natuurlijk, want toen ik zaterdag ’s avonds laat in Bree aankwam, hadden al een tiental jonge diabeten uit alle windstreken er een zalige dag en nacht opzitten. Na de verwelkoming en de kennismaking met de nieuwe gezichten volgden meteen al de eerste verhalen. Over pokerspelletjes en brandweerbezoeken. Over ritjes met sirenewagens, lange ladders en 12 bar in een brandweerspuit. Over grapjassen in brandweeroutfits en drukmaskers. Allemaal herinneringen aan een gelukzalige, voorbije dag.

Er werd een gediabetiseerd potje weerwolven gespeeld, lekker gegeten en moe de nacht in gedoken. Een lange ochtend. Een lekker ontbijt. En een gokwedstrijdje op ieders bloedglucosewaarde. Doolde daar ergens een lichtgevende sneeuwman rond? En waar kwam die kerstboom vandaan? Toen kwam een wandeling - elk een fluogele sponsorzakjes op de rug- door koud Limburg in heerlijk zacht novemberlicht. Paarden werden gestreeld, knuffels werden aan elkaar uitgedeeld. Hypo’s werden met een hypofit-grimas uit de wereld geholpen.

Maar bovenal hadden we veel plezier aan gewoon samen zijn. Kortom, Bree was een

Werelddiabetesdag

14 november 2007

Werelddiabetesdag vandaag!
Gelukwensen hier en daar, een aantal smsjes,

Grr…

6 november 2007

“Oh nee, dan moet gij zo spuiten pakken?”
“Euh, ja…”
“Enen per dag toch maar?”
“Nee, vier. Soms vijf als ik ’s avonds laat nog iets wil eten, of in de namiddag”
“Oh shit, zo erg voor u…”
“Boh, die spuitjes, dat is nog ‘t minste hoor”
“Ja, ge moogt niet snoepen ook zeker”
“Dat is eigenlijk ook z

Diabetes op kot

1 november 2007

Je hebt het diploma van 6 jaar middelbaar op zak, maar wat doe ja daarna? Beslis je om verder te studeren of ga je aan het werk? Wanneer je beslist verder te studeren sta je voor grote keuzes. Keuzes die bepalen hoe je toekomst eruit zal zien.
Welke richting sla je in? Inschrijven op de Hogeschool of toch maar universiteit proberen? Welke studentenstad heeft jou voorkeur? Ga je pendelen of ga je op kot?
Verder studeren brengt sowieso twijfels teweeg. Twijfels over de aanvang van een nieuw stadia in je leven, maar waarin je langzaam groeit op weg naar volwassenheid. Nieuwe situaties, nieuwe mensen, nieuwe stad,

Webdesign door Marlon