Jongerenweekend in De Kluis op 4-5-6 sept 2009

13 september 2009

Enkele fotootjes van een -alweer- geslaagd weekend …

Geplaatst in Activiteiten, Ervaringen, Foto's, Jong en diabeet, Vakantie | Comments Off

Kinder- en Jongerenvakantie Adelboden 2009.

9 augustus 2009

Tijdens een inspannende trektocht naar de Engstligenalm halverwege de vakantie viel me op dat je boven op een berg altijd een mooi uitzicht hebt op de afgelegde weg. Nu de kinder- en jongerenvakantie in Adelboden alweer -veel te snel- voorbij is gegaan kan ik weer gaan klimmen. Niet op rotspaden langs watervallen en doorheen bossen en weiden, maar op een berg mooie herinneringen, voor een terugblik op een geslaagde reis.

Het is gek als je terugkijkt. Die eerste vroege ochtend van het vertrek, de dag waar ik als monitor, maar ook zoveel kinderen en jongeren naartoe hebben geleefd, is onwennig. Iedereen staat er wat onwennig, tussen ouders en valiezen. Velen vol verwachtingen, maar ook ge

Dag aan zee.

8 augustus 2009

Enkele sfeerbeelden van een tof dagje in Oostende …

Geplaatst in Activiteiten, Foto's, Jong en diabeet, Vakantie, Zonder rubriek | Comments Off

VDV Kinder- en Jongerenvakantie naar Zwitserland

3 mei 2009

Inmiddels worden druk de laatste voorbereidingen getroffen om ook dit jaar de Kinder- en Jongerenvakantie tot een succes te maken.

We vertrekken op 13-07-2009 en komen terug op 23-07-2009. Er zijn nog plaatsen vrij. Voor inlichtingen ivm het volledige vakantieaanbod van VDV zie http://www.diabetes-vdv.be/6/22/aanbod/vakanties2009.aspx.

Enkele sfeerbeelden

Gezinsweekend 2009 te Houthalen (Limburg)

10 april 2009

Ook dit jaar vond het VDV-Gezinsweekend plaats in

Geplaatst in Activiteiten, Algemeen, Foto's, Jong en diabeet, Vakantie | Comments Off

Jongerenweekend in “De Kluis” te Sint-Joris-Weert van 5 tem 7 september 2008

16 oktober 2008

Geplaatst in Activiteiten, Algemeen, Ervaringen, Foto's, Jong en diabeet, Vakantie | Comments Off

Gorges Du Tarn 2008

12 oktober 2008

Jongerenvakantie naar de Gorges du Tarn van 3 tot 13 juli 2008. Een enthousiaste deelnemer vertelt zijn verhaal

Diabetes en reizen

23 juni 2008

Wie zegt dat diabetes en reizen niet samen gaan is fout! Mits enkele voorzorgsmaatregelen en een kleine extra bagage kan een diabeet WEL op reis!
Laten we eerst duidelijk zijn,

Gezinsweekend 2007

26 april 2008

Dit jaar vond het Gezinsweekend plaats van 11 tot en met 13 april in de Bosberg, Domein Kelchterhoef te Houthalen (Limburg). En uiteraard was de Jongerenwerking ook van de partij. Enkele foto

Geplaatst in Activiteiten, Foto's, Vakantie | Comments Off

Een weekend in beelden en woorden

19 november 2007

Een ongelukkig geplaatst lesmoment (op zaterdag verdorie!) was de spelbreker in wat een lekker lang, geslaagd jongerenweekend moest worden. Een persoonlijke spelbreker natuurlijk, want toen ik zaterdag ’s avonds laat in Bree aankwam, hadden al een tiental jonge diabeten uit alle windstreken er een zalige dag en nacht opzitten. Na de verwelkoming en de kennismaking met de nieuwe gezichten volgden meteen al de eerste verhalen. Over pokerspelletjes en brandweerbezoeken. Over ritjes met sirenewagens, lange ladders en 12 bar in een brandweerspuit. Over grapjassen in brandweeroutfits en drukmaskers. Allemaal herinneringen aan een gelukzalige, voorbije dag.

Er werd een gediabetiseerd potje weerwolven gespeeld, lekker gegeten en moe de nacht in gedoken. Een lange ochtend. Een lekker ontbijt. En een gokwedstrijdje op ieders bloedglucosewaarde. Doolde daar ergens een lichtgevende sneeuwman rond? En waar kwam die kerstboom vandaan? Toen kwam een wandeling - elk een fluogele sponsorzakjes op de rug- door koud Limburg in heerlijk zacht novemberlicht. Paarden werden gestreeld, knuffels werden aan elkaar uitgedeeld. Hypo’s werden met een hypofit-grimas uit de wereld geholpen.

Maar bovenal hadden we veel plezier aan gewoon samen zijn. Kortom, Bree was een

Webdesign door Marlon